Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΦΑΣΙΑΝΩΝ Είμαι χομπίστας σε σπάνια είδη φασίανών. Αν  θέλετε να δείτε φωτογραφίες από τα πουλιά  παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο BLOG μου.  
Υπάρχουν περίπου 49 είδη  φασιανού και πολυάριθμα υποείδη.  Πολλά από αυτά είναι ενδημικά στην Κίνα. Οι Φασιανοί είναι  τα περισσότερα πολύχρωμα πουλιά. . Δυστυχώς η πλειοψηφία των ειδών  βρίσκονται σε παρακμή, ενώ ορισμένα από αυτά  είναι ευάλωτα ή απειλούμενα, σε άγρια κατάσταση.  Αυτό οφείλεται κυρίως στην απώλεια των οικοτόπων, μέσω της αποψίλωσης των δασών, αν και σε ορισμένα είδη  φασιανών  το κυνήγι και υβριδισμός παίζουν επίσης ρόλο. 
Μερικές  οικογένειες  φασιανών είναι πολύ  γνωστές, όπως είναι  οι κολχικοί και οι βασιλικοί.
 Το παγώνι είναι επίσης μέλος της οικογένειας φασιανών. Ακόμα και τα κοτόπουλα προέρχονται από τον Ερυθρό Junglefowl, ένα άλλο είδος  φασιανού. Παρακάτω είναι μια λίστα των φασιανών που έχω:

5 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥΛΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΑΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ωραια πουλια!Πουλας κιολας ή απλως τα εχεις ως κατοικιδια?θα ηταν χρησιμο επισης στις φωτο που εβαλες να ελεγες και το ονομα του καθε ειδους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ωραια πουλια!Πουλας κιολας ή απλως τα εχεις ως κατοικιδια?θα ηταν χρησιμο επισης στις φωτο που εβαλες να ελεγες και το ονομα του καθε ειδους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπαρχει ειδη το ονομα του κάθε είδους!!!
  thomasbirds.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή